Orgonabemutatók Rólam Hangversenyek Zirc és a Bakony
Magyar English Deutsch
Információs panel
 
Elérhetőségek:
 
   
 
Adószám: 62729613-1-39
 
   
 
Tel.: 06/20-48-24-755
 
Látogatóközpont

Amennyiben lelkesedik a középkori szellemiséggel átitatott, megjelenésében mégis barokk művészettörténeti értékeket magában hordozó épület- és freskócsodák világáért, látogasson el a Bakony fővárosába, Zircre. Szeretettel várjuk Önt a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjába, ahol család- és látogatóbarát környezetben ismerkedhet a ciszterci atyák középkortól napjainkig ívelő mindennapjaival, több száz éves hagyománnyal átitatott, a Benedeki Regula szerinti szerzetesi életük szellemiségével.

A zirci apátsági templomtorony már messziről, mintegy iránymutatóként vezeti Zircre, a Bakony fővárosába érkezőket.

A homlokzatában nemrégiben megújult épület díszudvara méltó folytatása e látványnak, hiszen letisztult hangulatával, lélekemelő előtere a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjához tartozó kiállításoknak.

Mindennek része az újonnan kialakított egyház- és rendtörténeti kiállítás, melynek keretében audioguidos vezetéssel, interaktív, érintőképernyős információs felületekkel, értékes tárgyi- és képanyaggal várjuk a hozzánk betérőket, így mutatva be számukra mindazt, amit a ciszterci atyák múltja és jelene hordoz magában.

A díszudvari körséta következő állomásaként, szerzetes atyák vezetése mellett bepillantást nyerhetnek az apátsági templom eredeti barokk freskócsodáinak világába, mely emberközeli ábrázolásaival felszabadult liturgikus térbe helyezi a nézőt. A templombelső építészeti és képzőművészeti alkotásainak befogadását külön szolgáltatásként barokk orgonamuzsikával tudjuk élmény gazdaggá varázsolni látogatóink számára.

A kiállítások megtekintését követően, mintegy zárásként vezet a séta a középkori apátság feltárt és helyreállított alapjai közé, melynek köszönhetően látogatóink számára is kézzelfogható közelségbe került az az építkezési tematika, melyet áthat a XII. században élt szerzetesek élete és szellemisége.

Látogatóink számára további szolgáltatásként az alábbiakat ajánljuk:

  • Orgonamuzsika 15 percben, mellyel templomunk orgonistájának közreműködésével - előzetes és helyszíni jelentkezés esetén is - állunk rendelkezésre. A zeneirodalom mesterművein keresztül megcsodálhatja orgonánk hangját a kitűnő akusztikájú Bazilikában. A bemutató ára 25 000 Ft.
  • Ismerkedés a "Hangszerek királynőjével" elnevezésű foglalkozásunk keretében - előzetes és helyszíni jelentkezést követően is - a gyerekek számára teremtünk lehetőséget arra, hogy orgonaművész vezetése mellett, testközelből ismerkedjenek templomunk méltán híres orgonájával, annak működésével és nem utolsó sorban hangjának szépségével. A szolgáltatás ára 25 000 Ft, maximális csoportlétszám 25 fő.

Nyitva tartás:

Ajándékbolt, jegypénztár
Hétfő: szünnap
Kedd: 9 - 17 óra
Szerda: 9 - 17 óra
Csütörtök: 9 - 17 óra
Péntek: 9 - 17 óra
Szombat: 9 - 17 óra
Vasárnap: 9 - 17 óra
Ebédszünet: Templom 12.30 - 13.30 óra
Pénztárzárás: 16.30 órakor

További részletekről az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat

Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontja
Cím: 8420 Zirc, Rákóczi tér 1.
Tel: +36 88 593 675
E-mail: turizmus@ocist.hu
Web: www.zirciapatsag.hu, www.facebook.com/zirciapatsag